Józsik & Bélák - Phoenix Asztro™
Username:    Password:       Signup |  Forgot Password?
Főmenü

Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
Józsik & Bélák
Józsi és Béla több mint két név - jelentéssel bírnak.


Egyszeruen ott vannak mindannyiunk életében. Józsik mindig is lesznek. Sokan. Százával fognak özönleni az életedbe. De Béla csak egy van. Csakhogy egyszeruen nem lehetsz két emberbe szerelmes. Vannak a Józsik és a Bélák. Na de elobb vagy utóbb úgyis otthagyod a Józsit, mert Neked a Béla kell. Bélából csak egy van, csak nehéz felismerni. Még az is elofordulhat, hogy ott van elotted, de mégsem veszed észre.

A Józsik azok a pasik, akikkel életed során találkozol. A Béla az külön kosár. De ha valaki kitartóan teper, és bebizonyítja, hogy nem egy szerencsétlen Jóska, akkor akár Bélává is válhat.

Vannak azok a lányok, akik beérik a Jóskával. Mert az olyan egyszeru. Nem felel meg az elvárásaiknak, de ettol függetlenül mégis bevállalják. Hogy miért? Mert muszáj, hogy legyen mellettük valaki. Mert mit szól a társadalom. Mert mit szólnak a szülok. A barátok. Aztán már nem is tudja, hogy miért van a Jóska mellett, csak egy dologban biztos: boldogtalan. Nem is kicsit.

Aztán vannak azok, akik várnak a Bélára, de az odavezeto úton álldogáló Jóskákkal is kezdenek valamit. Legalább addig sem haladnak egyedül az úton. Na de mi van olyankor, ha leragadnak félúton az egyik Józsival? Akkor maradnak ott, ahol voltak és sohasem jutnak el a Bélához. Az életük arról fog szólni, hogy ugyan milyen életük lett volna, ha tovább mennek. Ha kitartanak és nem csábulnak el. De hát ez van.

Van olyan is, aki jó úton halad a Bélája felé, de útközben jön egy kitartó Jóska, aki pedig addig harcol, amíg hipnózisba nem tud ejteni, amivel eléri, hogy elhidd: o kell neked. Csak mert kitartott. Csak mert milyen jó fej. Aztán belemész a játékba. Kitartó Jóska pedig az életed része lesz.
Innentol kezdve pedig éled jól megszokott életed egy kitartó ember mellett, aki lehet, hogy nem is az igazi. Azt mondod, hogy szerelmes vagy, de mi van olyankor, ha mégsem.. Hipnózisban élsz.

A másoknak szóló tanácsok pedig tartalmilag a következok:

"'Ne válogass. Érd be azzal, aki jön. Becsüld meg. És legyél boldog."


Na most az egész dugába dol a második mondatnál. Én speciel nem vagyok hajlandó beérni azzal, aki jön. Inkább megyek, ha kell egyedül az úton, nem érdekel. Legalább addig is csend van. Maximum skizofrénné válok, de legalább megismerem magam. Onnantól pedig ha megismerem magam, megtanulom szeretni a belso énemet, így pedig már nem lesz probléma.
Észre sem veszem, hogy már ott vagyok a célnál, ott vár a Béla, és nekem már csak át kell vágnom a piros szalagot a finishben. Idoközben megismertem és megszerettem magamat, így kiküszöböltem egy problémát – hiszen sok kapcsolatot az öl meg, hogy saját magadat nem szereted, hiszen ez kihat mindenre. Ha hiszed, ha nem. Hiszen, ha nem vagy biztos magadban, akkor önbizalomhiányban szenvedsz, onnantól pedig jön a szörny, akinek még a szeme is zöld, és az egész elromlott..

Szóval csajok ne aggódjatok, ha a Béláig tartó utat egyedül kell megtennetek. Nem szabad. Használjátok ki az utat, építsétek fel a karriereteket, csináljátok azt, ami fontos nektek, ismerjétek meg magatokat, de nehogy összeroskadjatok. Nem szabad. Legfoképpen ne keressetek Béla pótló Jóskákat. Nincs értelme.

Persze mi van olyankor, ha ott a Béla, de nem tudja, hogy mit akar?


Ezzel még nincs is semmi probléma, hiszen te sem tudod.. Viszont. Akad egy vetélytársa. Valaki, aki ugyanúgy esélyes a Béla címre. Csak egy apró különbség van a ketto között. Az egyik Béla amíg gondolkozik, hogy valójában Téged akar-e, addig a másik cselekszik. De mi van olyankor, ha rossz embert választasz Bélának? Nem azt, akit valójában kellett volna?

Csak nézd meg a világot, amiben élünk. Mindenki borzalmas kapcsolatban él, válásoktól hangos a média és az ismerettségi köröd magánélete is, egyszóval fel van adva a lecke.
Egy dologtól nem szabad tartanod. Ez pedig az, hogy nem a megfelelo Bélát választod. Hidd el, a sors segít. Tudjátok, az én elméletem az, hogy aki az életed részének kell lennie, az úgyis az lesz.

A kérdés, hogy beéred-e egy Jóskával, vagy hiszel abban, hogy egyszer jön a Béla. Lehet, hogy valakit Te teszel Bélává, de sohasem lehet tudni. Lehet, hogy egy szép napon ott áll majd elotted Béla. Tökéletesen. Úgy, ahogy azt Te elképzelted. Velem ez megtörtént. Minden tökéletes volt. Ott állt elottem teljes valójában a Béla. O született Béla. Az én Bélám. De rá kellett jönnöm valamire. Az, hogy az én Bélám volt, az nem jelenti azt, hogy én az o Juliskája vagyok. Fájdalmas volt a felismerés. De ez van.
Szóval mi van akkor, ha nem Te vagy az, aki neki kell. Olyankor mit lépsz? Kitartasz mellette, mert annyira tökéletes? Mert o a Béla?

Lehet, hogy jobb ha adsz esélyt másnak. Valakinek aki igenis teper azért, hogy a Jóska kosárból átkerüljön. Valakinek, aki már félúton van. Valakinek, aki mindig is ott volt az úton, csak éppen nem vetted észre. Valaki, aki folyamatosan melletted volt, mint egy orangyal, és segítette az utadat.

A döntés a Te kezedben van.
Jóska vagy Béla.

Egyetértesz?
Netán tiltakozol?

Ha már idáig eljutottál,
akkor szólj is hozzá!


- csajmagazin -


 10.0 - 2 votes 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Translation

Online
Látogatók 1
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 4196, Legújabb tagunk: ssoulsoule69
Copyright : Phoenix Asztro™
Privacy Policy ::::: All rights reserved! ::::: Contact