Japán kézrátételes energia gyógyászat - Phoenix Asztro™
Username:    Password:       Signup |  Forgot Password?
Főmenü

Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
Japán kézrátételes energia gyógyászat


Az egészség megőrzése hozzá tartozik az önvédelemhez, mind Testi, mind Szellemi, mind Lelki síkon. A gyógyítás egy különleges fajtája a Japánból származó kézrátételes energia gyógyászat, a REIKI, mellyel foglalkozunk.

A Reiki jelentése

A japán reiki “titokzatos légkör; spirituális erő” a kínai lingqi-ből vett kölcsönszó. A japán összetett szó egyesíti a rei mint “szellem, lélek, természetfölötti, csodás, isteni, éteri lény”, és ki mint “spirituális energia, vitális energia, életerő, az élet energiája” szavakat.

A japán reiki szó jelentése a rei: csodás, isteni, éteri, természetfeletti; és a ki: energia, életerő, vitalitás szavakból áll össze. Tehát egész egyszerűen „magasztos energia” lehetne a magyar jelentése a reikinek.

A magyar reiki a japán kölcsönszó átírása. A reiki szófaja lehet főnév (mely egyaránt vonatkozhat a vélt energiára és az azt felhasználó kezelési módszerre), melléknév vagy ige. Néhány nyugati szerző a reiki-t pontatlanul “univerzális energia”-ként fordítja. Ez a kovácsolt kifejezés elkerüli a japán reiki szó “titokzatos; kísérteties” negatív konnotációit, de részben tévesen fordít: a ki életenergiát jelent, de a rei-nek nincs “univerzális” jelentése.

A reiki kifejezés egy nyugaton elterjedt rövidített szóhasználata a teljes japán szókapcsolatnak japánul Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho = Usui Reiki Gyógyítás Módszere a test és az elme fejlesztése révén.

Mi a Reiki? Honnan származik?

A reiki egy energetikai rendszer, melyet Mikao Usui (1865–1926) japán orvos és szerzetes fejlesztett ki 1922-re.
Egyszerűen fogalmazva az univerzális energia csatornázást értjük legtöbben e szó felett. Amit ma Reiki néven ismerünk, egy egyszerűsített szóhasználata a teljes kifejezésnek: japánul “Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho” = Usui Reiki kezelés módszer az elme és a test fejlesztésére. Mikao Usui, az alapító így ír erről: “a boldogság megidézésének titkos módszere, csodás gyógyír minden betegségre”.

A Reiki egy mindenki által megtanulható és hatékonyan alkalmazható energetikai gyógymód és életmód, melyet több millió ember gyakorol szerte a világon.
Usui mester éveken keresztül fejlesztette a reiki rendszerét és kezelését, de a Kurama-hegyen történő három hetes böjt és meditáció után világosodott meg a reiki képesség átadásával kapcsolatosan. (Teljes történet a tanfolyamon) Az 1922-es elvonulás után Usui Tokióba költözött és megalapította a Usui Reiki Ryoho Gakkai-t, az Usui Reiki Gyógyító Társaságot.

Usui csodálta Meiji császár irodalmi alkotásait és a Reiki-rendszer kidolgozása közben a császár néhány munkáját egy sor erkölcsi alapelvbe foglalta össze, melyek később “Reiki Alapelvek”-ként váltak ismertté (japánul “Gokai”). Számos Reiki-oktató és -gyakorló igyekszik követni ezt az öt alapelvet, melynek egyik fordítása a következő:

“A boldogság megidézésének titkos módszere; a csodálatos gyógyszer, mely test és lélek minden betegségét meggyógyítja: Csak a ma
-Nem leszek dühös,
-Nem aggódom,
-Hálás vagyok,
-Szorgoskodom a karmámon,
-Kedves leszek az emberekhez!

-Reggel és este ülj le Gassho-tartásban és szívedben hangosan ismételd el e szavakat. A test és lélek fejlődéséért, Usui Reiki Ryoho – Mikao Usui, az alapító.”

Hogyan jutott el a Reiki hozzánk?

Usui több mint 2 000 embert avatott be a Reikivel való gyógyításba. Tanítványai közül tizenhatan folytatták a képzést Shinpiden szintig, ami a mesteri szintnek felel meg.

Usui halála után egyik tanítványa, Chujiro Hayashi (1880 – 1940), kilépett az Usui Reiki Ryoho Gakkai-ból és megalakította saját egyesületét. Hayashi nagyobb hangsúlyt fektetett a fizikai test gyógyítására, egyszerűsítette a Reiki-tanításokat és rendszerbe foglalta a technikákat. Hayashi avatta be és képezte Hawayo Takata-t (1900-1980), aki az Amerikai Egyesült Államokba visszautazva országszerte gyakorolta a Reikit és beavatásokat végzett az első két szintre.

Takata asszony 1976-ban kezdte a Shinpiden szintre való beavatásokat és bevezette az e szintnek megfelelő Reiki mester fogalmát. Takata 1979-ben bekövetkezett haláláig 22 Reiki mestert képzett ki. A Japánon kivül történő Reiki-oktatás legnagyobb része az ő munkájának köszönhető.

Ezen mesterek egyike, maga Takata asszony unokája, Phyllis Lei Furumoto-1948
Phyllis Lei Furumoto egyik tanítványa Sripad Bhanu Swami, aki ugyan Japán, de már több mint 30 éve Indiában él, mint szerzetes. Ő Baktai Ádám reiki mestere. Ezen a vonalon Baktai Ádám az első, nem-Japán a tanítványi láncolatban, és ő Horváth Ádám shidoshi-ho a Bhima Dojo vezetőjének Reiki mestere. 2011 júliusában, egy nepáli utazás során látta jónak, hogy a legmagasabb fokozatba is beavassa őt. Ő pedig mivel úgy érzi, hogy a REIKI egy olyan tudás ami nagyban hozzá járul az emberiség pozitív irányba való haladásán, így igyekszik továbbadni azt. Úgy ahogy kapta…A reiki, mint gyógyászati rendszer 3 szintből áll.

SHODEN - Az első beavatás után, képes leszel a kezeid érintésével gyógyítani.
OKUDEN - A második behangolás után megtanulod, hogy fizikai, érzelmi és/vagy távgyógyítás irányába hogyan fokuszáld az energiáikat. Mindehhez 3 szimbólum elkészítését is megtanulod.
SHINPIDEN- A harmadik beavatás után képes leszel másokat is felhatalmazni a reiki használatára. A harmadik szintet hívják nyugaton a mester szintnek.
Miért szükséges Reiki tanfolyamot végeznünk, hogy Reikizhessünk?

A kézrátételes gyógyítás, az energia átadás mindannyiunk alapvető képessége. Vannak akiknek meg van, de a legtöbben elfelejtették, vagy nem a kultúrájuk része. Mikao Usui mesternek kinyilatkoztatódott, hogy miként lehet ezt a szunnyadó képességedet felerősíteni, egy beavatási folyamat által. Ez nem egy új dolog, hanem nagyon is ősi módszer, csak 1922-ben “szállt alá újból”. A Reiki tanfolyamon megtudhatod, hogy pontosan miként is működik ez a dolog, és hogyan tudod azt a saját, vagy mások gyógyítására használni minél hatékonyabban. A Reiki tanfolyamon elsajátíthatod, hogy miként használd a mindennapjaidban a Reiki energiát egy hatékony terápiás módszerként, legyen fizikai, vagy finom fizikai problémád. Ez a mai rohanó és stresszel telített világban egy nyugodt módszer arra, hogy harmóniában élhessen a tested a szellemed és a lelked.

Elfáradunk az energia adásában?

Van sokféle energia áramoltató módszer, ahol az ember különféle energiákkal dolgozik. ezek nagy része saját bio energiás módszer, amivel a saját energiáddal dolgozol, vagyis energiát veszítesz. A Reiki azonban nem ilyen. A Reiki használatakor, nem “duracell” elem leszel, hanem egy csatorna, vagy tölcsér, és az univerzummal kerülsz kapcsolatba, az Univerzum végtelen energiáit áramoltatod át magadon, így a kezelések folyamán nem csak az akit kezelsz, hanem te saját magad is feltöltődsz.Hogyan történik a Reiki kezelés?

Magadat bárhogy kezelheted, de a legjobb fekve, vagy egy széken ülve, vagy más olyan meditációs tartásban. A kezelő elhelyezi a páciens felett a kezét, vagy rá helyezi, ő meg kellemes áramlást, bizsergést, melegséget, vagy hűsítést érez. Néhányan kellemes lebegő érzésről számolnak be, vagy nagyon mély ellazulásról. Az is előfordulhat, hogy a páciens elalszik a kezelés folyamán, úgy megnyugszik a kellemes energia hatására. A Kezelés lehet egy 7 tradicionális fogásból álló “átlagos” kezelés, vagy egy gyors, csak pár perces energia átadás, de akár egy hosszabb, több fogásból álló komolyabb energetizálás. Attól függően, hogy a páciensnek mire van szüksége.

Vannak-e ellenjavallatai a Reiki gyógymódnak?

A Reiki inteligens és jóindulatú energia, vagyis nem lehet vele ártani. Nem lehet vele hibázni, vagy rosszat tenni. Használata bármikor a szervezet javára válik minden körülmény között. (Kivéve csont törés esetén, mert akkor először helyére kell illeszteni a csontokat, nehogy rosszul forrjanak össze.) Nem kell félned mellékhatásoktól, rossz érzésektől, élményektől, a Reiki egy teljesen pozitív energetizáló módszer. A gyakorlat egy részét, a reikis kézrátételt az USA-ban hivatalosan is a kiegészítő és alternatív orvoslások egyikének tekintik.Translation

Online
Látogatók 3
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 4196, Legújabb tagunk: ssoulsoule69
Copyright : Phoenix Asztro™
Privacy Policy ::::: All rights reserved! ::::: Contact